Termékdíj

Már 2008 óta számíthatnak ránk

Több száz vállalkozást képviselünk

01

Termékdíjas képviselet

Teljes körű szolgáltatásunkkal a termékdíjas képviselettel levesszük a válláról a termékdíjas ügyeket. Elkészítjük a bevallásokat és benyújtjuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé. A képviselet során segítjük megbízóinkat a termékdíjas nyilvántartás megfelelő vezetésével és a termékkör változása során a szükséges adatok kimunkálásával. Természetesen nagyon sok féle lehetőséget kínálunk a termékdíjas ügyek kezelésére a tanácsadástól a teljes körű képviseletig. Sajnos sokan gondolják, hogy a termékdíj egy negyedévente szükséges bevallásból áll és ezzel le is tudták. Ez nem így van, ennél azért több szükséges a termékdíj bevallások elkészítéséhez.

 

02

Kötelezettség felmérés

Sokan azt hiszik nem érinti őket a termékdíjjal kapcsolatos kötelezettség és mások úgy gondolják hogy igen, de lehet hogy rosszul gondolják. Társaságunk segítséget nyújt abban, hogy a termékdíjas kötelezettséget pontosan meg tudják állapítani. A kötelezettség felmérés során áttekintjük a tervékenységet, a termékkört, a kereskedelemi és logisztikai irányokat és ennek tükrében készítjük el megállapításainkat és javaslatot teszünk a megfelelő gyakorlat kialakítására.

03

Bevallások elkészítése

A hatályos szabályozás alapján - alap esetben - évente öt bevallást kell benyújtani a környezetvédelmi termékdíjas kötelezettséggel kapacsolatosan a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz. Az öt bevallás negyedévente egy bevallás és minden év október 20-án egy termékdíj előleg bevallásból jön össze. A bevallások kizárólag elektronikus úton nyújthatóak be, melyhez ügyfélkapus regisztráció és meghatalmazás is szükséges. A bevallások a termékdíj nyilvántartásból készülnek és nem a nyilvántartás készül a bevallásból. Amennyiben a bevallások elkékszítésétől szeretne megszabadulni keresse munkatársainkat bizalommal.

 

04

Pótbevallások és önellenőrzések

Ha elmaradt a bevallás vagy változtatni kell rajta, akkor álandó megbízás alapján ebben is segítséget tudunk nyújtani. A termékdíjjal kapcsolatos ügyek eseti megbízással nem intézhetőek, tehát ha bárki ilyet igér, hogy egy megbízással megoldja a felmerült problémát, akkor ott már legyen gyanakvól. A vállalkozás képviselője és az állandó megbízott járhat el. Ahhoz, hogy állandó megbízott legyen valaki vagy valamely más vállalkozás képzési feltételeknek kell megfelelni. 

*

05

NETA bevallások

A népegészségügyi termékadó, közismertebb nevei szerint chipsadó, hamburgeradó bevallásokra kötelezett társaságok számára elkészítjük a szükséges bevallásokat és elektronikus úton benyújtjuk a hatóság felé.

 

06

Hulladék gazdálkodás

Hulladékgazdálkodási területen társaságunk komplex tevékenységet vállal a kötelezettségek felmérésén, felülvizsgálatán keresztül a környezetvédelmi megbízotti feladatokig bezárólag. Amennyiben ilyen problémája van akkor, forduljon hozzánk bizalommal.

07

Vámszakmai audit

Vámterületen ismert külső szakértőink bevonásával segíteni tudunk a vámmal kapcsolatos tevékenységének optimalizásában, a költségek csökkentéséven és az esetleges utólagos ellenőrzések során feltárható hiányosságok előzetes ellenőrzésében.

 

08

Termékdíj raktárak kialakítása

Az átvállalási szerződések kockázata helyett válassza a termékdíjraktár jogintézményét! Legyen többlépcsős értékesítési ügyletek láncolata vagy termelési tevékenység a termékdíjraktárban lehetőség van a termékdíj felfüggesztése mellett a gazdasági ügyletek lebonyolítására. A termékdíjraktár egy reális alternatíva a sok sebből vérző átvállalási szerződések mellett történő termékdíjas kötelezettségekkel járó tevékenységekhez. Keressen minket ha termékdíjraktárban gondolkodik.